2019 Liga MX Clausura Liguilla Futures

mexikansk fodbold

Med kun en uge at gå i den regulære sæson har syv ud af otte hold allerede nået deres plads i 2019 Liga MX Clausura Liguilla. Tigres UANL forbliver de absolutte favoritter til at løfte trofæet, men Club León, Club América og Monterrey er ikke langt bag Universitarios i løbet af titlen.

América er sat til en hård første runde

fodboldhold

Af hensyn til CONCACAF Champions League-finalen, hvor Monterrey og Tigres UANL vil fortsætte og beslutte toppholdet i CONCACAF-regionen, er det måske fornuftigt at undgå lagene fra Nuevo León bare for denne uge. Vi ved, at begge er allerede kvalificerede til Liguilla, og uanset hvad der sker i andenpladsen af deres endelige, vil begge være med i Liga MX playoffs.
Dette bringer os til et af de to andre hold i de øverste fire, som oddsmakers har som legitime favoritter for at vinde titlen, Club América. Las Águilas formåede at afværge krise lørdag ved at slå Santos Laguna på Estadio Azteca og officielt forsegle deres plads i Liguilla. Det var kun holdets første sejr i deres sidste fire Liga MX kampe, men det var nok til at undgå et scenario, hvor Las Águilas ville komme frem til den sidste uge af den regulære sæson, stadig uden et sted i slutspillet.

Men hvis du holder tabs af Américas chancer for at vinde back-to-back titler, er et scenario, der næsten synes uundgåeligt på dette tidspunkt, at de kan ende med at spille et hold fra Nuevo León eller Cruz Azul i kvartfinalen. At undgå en kombination af resultater, der ville få Las Águilas til at springe helt op til fjerdepladsen i positionerne, det ser ud som en foregående konklusion, at América står over for en hård matchup i første runde. Dette gør selvfølgelig Américas sti til titlen meget sværere og noget værd at overveje, når de går tunge på Las Águilas.

León blev advaret

Et hold, der potentielt kan begynde at trænge ned, er Club León. La Fiera er garanteret at afslutte 2019 Liga MX Clausura regelmæssig sæson øverst i ligaen bordet, men deres præstationer mod Chivas lørdag tjente som en stor advarsel foran Liguilla. Chivas, der har været et af de værste hold i Mexico i denne sæson, chokerede León til en 2-1-sejr og afsluttede i sidste ende deres rekordbrudende Liga MX vindende strikke på 12 kampe. Først og fremmest gav Chivas det som lignede en temmelig god formel til at slå León, noget som hold vil helt sikkert se ud til at replikere mod La Fiera i Liguilla.

Sammenligningerne er blevet lavet tidligere, men ligesom Seattle Mariners og Golden State Warriors of Yesteryears, er det meget vigtigt, hvis du bryder optegnelser i løbet af den regulære sæson. I slutningen af dagen, hvis du ikke vinder titlen, er du intet.

Hvad med resten af holdene i The Liguilla?

bedste sportsnyheder

For det meste ser det ud til, at vi bare kan ignorere holdene uden for de øverste fire i oddsmakers favoritter list. Selvfølgelig er Cruz Azul femte bag Tigres, Club León, Club América og Monterrey, men der synes ikke at være nogen indikation på, at La Máquina er klar til at montere en alvorlig udfordring for titlen.

I mellemtiden forbliver Pachuca en mulighed som et overraskende hold, men mange ting vil skulle gå deres vej, hvis de skal løfte titlen. Necaxa kan derimod stort set blive taget helt ud i betragtning af, at de lige solgte deres bedste spiller, Brian Fernandez, kun en uge før starten af Liguilla.

Hvad angår Xolos de Tijuana og Puebla, er oddsene, de vil ikke gå meget langt i Liguilla, hvis de selv gør det.

 

Leave a Reply