Canucks snap Red Wings ‘NHL-record home win streak på 23

Daniel Sedin scorede sit andet mål for spillet med 15,4 sekunder tilbage i regulering, og Alex Burrows fik det eneste mål i en shootout, der løftede Vancouver Canucks til en 4-3 sejr på torsdag, der sluttede Detroit Red Wings ‘NHL-record 23- spil hjemme vindende streak.

“Det er dejligt, at vi er holdet, der sluttede strebet,” sagde Burrows, der løftede en backhand over Jimmy Howard, da han gik lavt. “Det er bemærkelsesværdigt at vinde så mange spil på en række på is is.”

NHL-record

Detroit havde ikke tabt på Joe Louis Arena siden 3. november mod Calgary, der bryder den forrige single-season mark på 20 delt af 1929-30 Boston Bruins og 1975-76 Philadelphia Flyers.

De røde vinger udviste streaken med tre sejre i shootouts – udnyttede en måde at knække bånd, der ikke var muligt før 2005-06 sæsonen – men deres træner sagde, at det ikke mindskede feat.

“Jeg er ligeglad med hvilken æra, det var bare et rigtigt godt løb for de røde vinger, der satte os op i en god situation playoff-wise,” sagde Mike Babcock.

De NHL-ledende Red Wings har en et-punkts ledelse over Vancouver i den vestlige konference. Canucks har vundet 21 kampe på vej i denne sæson.

En udsolgt crowd stod under shootouten, som startede med Roberto Luongo, der stoppede Jiri Hudlers skud og Howard gik lavt for at smøre David Booths forsøg.

Detroits

Henrik Zetterberg gik glip af nettet efter Detroits andet forsøg, og Alexander Edler blev nægtet på den efterfølgende mulighed.

Todd Bertuzzi, der underskrev en to-årig forlængelse med Red Wings, kunne ikke sætte sit hold foran, og Burrows udnyttede en chance for at afslutte spillet – og streaken.

“Det var et intenst spil med en playoff atmosfære,” sagde Luongo.

Luongo lavede 33 sparer og Howard havde 40 stop.

Detroit var 16 sekunder væk fra at få sejren i regulering, men Canucks trukket Luongo for at få en ekstra skater i Red Wings-enden for en faceoff.

I den næste rækkefølge tog Sedin et skud fra den slot, som Howard aldrig så efter, da hans holdkammerater ikke kunne rydde pucken, da den var bag nettet.

“Det er skuffende, det måtte ende som dette,” sagde Detroits Justin Abdelkader.

Abdelkader scorede med 6:14 tilbage i den tredje periode for at give Detroit en 3-2 ledelse – 20 sekunder efter Vancouver’s Cody Hodgson bundet spillet.

Nyopkøbt forsvarskamp Kyle Quincey scorede at sætte Detroit frem til 6:08 i den tredje periode, og Darren Helm havde et mål 11:16 ind i spillet for at give Red Wings en 1-0 ledelse.