Dortmund glider op i tilløb

Dortmund kan have vundet 16 af 24

Borussia Dortmund tabte 2-1 til lavt Augsburg i fortiden fredag aften i hvad der kunne være et afgørende slag for sine titler chancer. Efter at have været den klare favorit for kronen for et par måneder siden, falder deres chancer for at vinde en første hjemlig titel siden Jurgen Klopps dage efter en løbetid på kun en sejr i deres sidste fem ligaudflugter.

I december var Borussia ni point foran Bayern München i titelløb. Nu, med en tredjedel af sæsonen, der stadig skal gå, er den fordel blevet udslettet af et uhyre Bayern-outfit, der ser ud til at have fundet sine fødder under Niko Kovac.

Føringen var ned til syv point efter at Borussia tabte til Fortuna Düsseldorf, men fordelen var stadig meget med dem. Aldrig i Bundesliga-historiens historie har Bayern vendt et syv point-underskud på dette tidspunkt af sæsonen, men det er nu sket, og Borussia ser ud til at løbe tør for gas på det afgørende tidspunkt i kampagnen.

Derudover er Dortmund blevet elimineret fra den tyske Cup og er 3-0 nede i sin Champions League runde på 16 slips mod Tottenham Hotspur. Hjulene kommer ud af Lucien Favre’s forberedelser forfærdeligt hurtigt.

Dortmund kan have vundet 16 af 24 league spil spillet indtil videre, men det er de seks træk, der har åbnet døren for Bayern at snige sig ind igen. De er stadig de førende scorere i ligaen, men som tidligere nævnt på disse sider er deres inkonsekvente forsvar synes at have kostet dem dyrt.

Det er overraskende, at dette nederlag har øget oddsene på Borussia Dortmund, der får sine hænder på Bundesliga-titlen. Efter at have været på +125, er de nu på +225 til pip Bayern til stillingen. Næste op til dem er et hjemspil mod Stuttgart, som de simpelthen skal vinde til enhver pris.

Leave a Reply