Dustin Johnson vinder The Barclays

Behov for en god start, han åbnede med back-to-back birdies. I en bunker for første gang hele ugen holede han 85 fods skud til ørn på nr. 4 for at tage føringen. Selv et wild tee skud på den femte femte landede i trampet græs med et klart skud på den grønne.

MEMPHIS, TN – JUNE 10: Dustin Johnson plays his shot from the second tee during the final round of the FedEx St. Jude Classic at TPC Southwind on June 10, 2018 in Memphis, Tennessee. (Photo by Andy Lyons/Getty Images)

Barclays, der allerede er reduceret til 54 huller på grund af orkanen Irene, ville have vendt tilbage til en 36-hullers turnering, hvis regnen ankom tidligt og holdt den tredje runde lørdag fra at afslutte, hvilket gjorde Matt Kuchar vinderen.

“Hvordan jeg kom i gang, håbede jeg, at vi skulle fortsætte med at spille,” sagde Johnson.

Regnen stoppede. Johnson holdt lige ved at gå.

Han skød 29 på forsiden ni til den anden lige dag – han spillede forsiden i 17-under par for ugen – at lukke med en 6-under 65 og vinde den åbne FedEx Cup-playoff-begivenhed med to skud over Kuchar.

Johnson tog ikke ledelsen for godt, før Kuchar, der vandt The Barclays for et år siden på et andet kursus, tre-putted fra lang række lige uden for greenen på hinanden følgende huller på bagsiden ni for at lave bogeys. Han lukkede med en 68.

“Jeg havde de to grundlæggende tre putter, og for mig synes det bare meget ukarakteristisk,” sagde Kuchar. “Jeg følte at jeg bare gav skud væk.”

Playoff

Johnson, der flyttede til nr. 4 i verden, sluttede 19-under 194 for sin første sejr på året og femte af hans karriere. Han blev den første spiller siden Tiger Woods gik lige fra college og vinder i hvert af hans første fire år på PGA Tour.

Da sæsonen begyndte i Kapalua, blev Johnson spurgt, hvad spillerne skulle forvente fra Woods i 2011. Johnson svarede, at han håbede at se Woods spiller godt, men at det “ikke generer mig. Jeg skal stadig vinde.”

Johnson troede bare ikke, at det ville tage ham, før den første playoff-begivenhed løftede et trofæ.