Manchester City Holdingselskab: Hvorfor køber City Football Group udenlandske klubber

Fodboldverdenen har ændret sig uden anerkendelse med ankomsten af ​​velhavende udenlandske investorer. En stor indflydelse blev afspejlet i transfermarkedet og de beløb, som klubberne er villige til at betale i dag, selv for middelmådige og nyligt annoncerede spillere. I denne henseende vedtog UEFA’s eksekutiv enstemmigt i september 2009 et nyt koncept af økonomisk fair play, der sigter mod at kontrollere holdets økonomiske aktivitet og skabe sund konkurrence mellem dem i monetære anliggender.

I dag udøves imidlertid indflydelsen på verdensfodbold af virksomheder med et budget på flere milliarder dollars, ikke kun inden for en klub. Abu Dhabi United Group-investeringsgruppen, ledet af Sheikh Mansour, stoppede ikke med at oprette et ekstremt vellykket projekt i Manchester City, som blev købt i sommeren 2008 og sprængte straks overførselsmarkedet med høje underskrifter. I 2014 oprettede ADUG sit eget holdingselskab, City Football Group, med det formål at kontrollere andelene i forskellige fodboldklubber på hvert kontinent fra starten.

Siden starten har CFG overtaget New York City i USA, Melbourne City i Australien, Girona i Spanien, Yokohama Marinos i Japan, Montevideo City i Uruguay, Mumbai City i Indien og Sichuan Jun i Kina, og selvfølgelig ledes engelsk af Manchester byen. Dette vil give de arabiske investorer mulighed for at popularisere City-mærket rundt om i verden, indtage lederpositioner i søgen efter talentfulde spillere og naturligvis omgå de ovennævnte økonomiske fair play-regler om nødvendigt.

Overtagelsen ved besiddelse af fodboldklubber stoppede ikke der. I maj i år blev det annonceret, at City Football Group gik ind på det belgiske marked og overtog Lommel SK, der handlede i landets anden afdeling. Holdet havde problemer med at finansiere og få en licens fra Royal Belgian Football Association for den følgende sæson. Det ser ud til, at dette allerede er i fortiden, og at Lommel snart bør have et eksempel på grundlag af udviklingen af ​​unge fodboldspillere.

Alle fans er opmærksomme på Manchester Citys succes med seriøs finansiering fra Sheikh Mansour, men hvordan har andre hold fra City Football Group det, og hvorfor er det så nødvendigt for “byfolk” at købe dem? Du lærer om dette i dette materiale.

New York City (USA)

I 2012 brød Manchester City først ind i verdensfodboldeliten, og det skyldes ikke kun den første sejr i den engelske Premier League på 44 år. Klubben udnævnte derefter Ferran Soriano, den tidligere vicepræsident for Barcelona, ​​som sin nye general manager for at overbevise Josep Guardiola til at lede “byfolk” i fremtiden. Derudover begyndte Man City at arbejde uden for Storbritannien og købte 80% af rettighederne til New York City-franchisen, som på det tidspunkt ville debutere i MLS. De resterende 20% af aktierne ejes nu af New York Yankees baseballhold.

Den tidligere Manchester City-stjernespiller Claudio Reina blev direktør for en ny klub fra De Forenede Stater, og en anden ex-fodboldspiller fra byfolk Patrick Vieira overtog senere teamet og antydede, at han vil have en førende position i fremtiden. Premier League kunne tage. Udover David Villa og Andrea Pirlo’s overgange til New York City ved solnedgangen i hans karriere var den største overraskelse signeringen af ​​Chelseas legendariske midtbanespiller Frank Lampard. Engelskmanden opsagt derefter “pensionister” -kontrakten, så han gik til MLS og vendte senere tilbage til Premier League i en sæson og spillede for Man City. (Alle husker deres mål mod Chelsea, ikke?)

CFGs amerikanske klub har endnu ikke vundet nogen trofæer og indtog andenpladsen i slutspillet sidste sæson og nåede kvartfinalen fra Toronto. New York City planlægger snart at bygge sit eget stadion, men indtil videre har implementeringen af ​​dette mål kun været synlig på papiret. Så et meget ungt hold, der blev grundlagt i 2013, er stadig nødt til at optræde på Yankee Stadium.

Leave a Reply