Tony Stewart, Matt Kenseth vinder løb

Matt Kenseth vandt den anden af ​​de to 150-mile kvalificerede løb torsdag med en fed pasning af holdkammerat Greg Biffle. Sejren gav Kenseth en plads på den anden række til søndagens løb – lige bag holdkammeraterne Carl Edwards og Biffle.

Tony Stewart, den forsvarende NASCAR-mester, vandt det første løb og vil linse op ved siden af ​​Kenseth på Daytona International Speedway.

Biffle førte hovedet ind i det sidste skød, men han forsøgte at blokere Kenseth, som dov til indersiden og brugte et skub fra Jimmie Johnson til at tage føringen.

“Nå gik vi så meget hurtigere, at vi skulle gå af ham uanset,” sagde Kenseth. “Jeg tror det var hans eneste håb, at forsøge at komme op på banen, prøv at lineere min forreste støtfanger op, hvor jeg måtte presse ham. Problemet var, jeg gik for hurtigt. Selvom jeg ønskede at bremse, som jeg ikke ønskede i sidste omgang, kunne jeg ikke have. “

Kvalifikationskamp

Robby Gordon og Michael McDowell tjente de to pletter i spil i første omgang, mens Joe Nemechek og Dave Blaney hver kørte sig ind i 500 i anden kvalifikationskamp.

Two-time Daytona 500-vinderen Michael Waltrip mislykkedes at kvalificere sig til løbet efter ødelæggelse, da han forsøgte at vende tilbage til banens overflade efter et sent pitstop. Ulykken betyder, at det vil være første gang siden 1972, hverken Darrell Waltrip eller Michael Waltrip vil være i NASCARs største race i sæsonen.

“Jeg gik lige på den forkerte måde og tabte bilen,” sagde en forkastet Waltrip. “Jeg har lyst til at lade alle ned, jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Det er bare ked af det.”

De to kvalificerede løb kunne ikke have været mere forskellige, og begge var langt roligere end lørdag aftenens udstilling Daytona 500. Denne race var den første visning af nye regler NASCAR blev implementeret for at bryde op to-tandem-racerne, som fansne var imod.