Usain Bolt forløber på verdensplan med lethed

Den jamaicanske fornemmelse spillede til adoring crowd igen lørdag på verdensmesterskabet, blæser på hans fingre som om at afkøle tipsene fra hans imaginære pistoler og mugging for kameraet ved enhver lejlighed.

Når han slog sig ind i startblokken, satte Bolt et show på 100 meter. Han var godt ude foran marken efter hans første skridt og så langt foran midtvejspunktet, at han kiggede tilbage på pakken med et stort, du-kan-catch-me grin på hans ansigt, hvor han nemt kunne vinde sin varme om 10.10 sekunder.

“Det var et godt løb,” sagde Bolt nonchalantly.

Enlarge Runners

Usain Bolt, fjerde fra toppen, tager en flyvning, før den strækker sig til dagens bedste 100 meter tid på 10,10 sekunder i Daegu, Sydkorea.
I mellemtiden leder Ashton Eaton fra USA til decathlon efter fem arrangementer, 53 point foran holdkammerat og forsvaret af verdensmester Trey Hardee.

I den første runde af kvindernes 400 havde amerikanerne Sanya Richards-Ross og Allyson Felix lidt problemer med at komme ud af deres varmer. Richards-Ross vandt hendes løb nemt, mens Felix startede stærk, kun for at blive ført i nærheden af ​​finishen, da hun lette op for at spare energi.

Efter alt har hun en lang uge foran hende.

Felix begyndte hendes forsøg på at fange 200 og 400 titlerne i Daegu, en vanskelig opgave givet alle runderne og ikke meget af en pause mellem begivenhederne.

“Jeg har det godt, spændt på at endelig komme i gang,” sagde Felix.

De kenyanske kvinder var perfekte to gange på åbningsdagen for mesterskabet. Den afrikanske nation fejede både kvindens maraton og 10.000 for at afslutte dagen seks til seks i medaljer, en hidtil uset præst for den første dag i 28-årene af mesterskabet.

Den tidligere olympiske guldmedalier Justin Gatlin avancerede til næste runde af de 100 – dårlige fødder og alle. Den amerikanske fik for nylig frostbit efter at have trængt ind i et kryogent kammer med våde sokker. Han miste ikke tæer, men hans sår har næsten ikke helet.

Den 29-årige Gatlin løber for at reparere sit ry også. Han har ventet på dette øjeblik siden han vendte tilbage til konkurrencen i sidste sæson efter at have serveret et fireårigt dopingforbud.

“Det føles godt,” sagde Gatlin. “En ting jeg lærte at gå gennem mesterskaber i hele min karriere, handler ikke om, hvad du gør i første runde. Mange mennesker kan lide at smide gode tider.”

Steve Hooker

Den regerende verdenspokvalvmester Steve Hooker of Australia mislykkedes med at rydde en højde i kvalifikation og blev elimineret. Senere blev den olympiske 400-mester Christine Ohuruogu fra Storbritannien diskvalificeret for en fejlagtig start.